Gasdetectie apparatuur en systemen

Draagbare gasdetectie apparatuur

>Ravebo B.V. kan u oplossingen adviseren en aanbieden voor draagbare gasdetectie en zeker ook voor stationaire gasdetectie binnen uw bedrijf. Gasdetectie zien we als een methode om essentiële veiligheid te waarborgen. We kunnen de systemen dat ook volledig opleveren met teststations, kalibratiebenodigdheden en gebruikers en onderhoudstraining. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze diensten voor het onderhoud en de kalibratie. Het zelf kunnen controleren, ofwel vaststellen dat de detectieapparatuur werkt, is altijd zinvol! Voor draagbare apparatuur zijn daar zogenaamde bumptest stations verkijgbaar. Voor stationaire apparatuur is het zinvol zelf met testgas regelmatig te controleren of de sensor en transmitter nog steeds voldoende respons geeft.

Draagbare gasdetectie apparatuur

Voor betrouwbare persoonlijke bescherming levert Ravebo B.V. robuuste draagbare gasdetectoren. Deze monitoren zijn standaard voorzien van datalogging; zowel de enkelgas monitor als de multigas monitoren. De enkelgasmonitoren zijn voorzien voor het meten van toxische gassen met electrochemische sensoren. In de multigasmonitoren zijn tevens andere technieken toepasbaar als infrarood, PID, en katalytische verbranding. De instrumenten zijn door hun geringe omvang en robuuste bouwwijze uitermate geschikt voor industriële toepassingen zoals het meten van gevaarlijke stoffen in besloten ruimten. Het testen en kalibreren van de detectoren is net zo belangrijk als de metingen zelf. Hiervoor leveren we teststations en de calibratiegassen. Hierdoor behoudt u altijd controle op de juiste werking van uw gasdetector. Uiteraard kunt u tevens periodiek uw detectors door onze medewerkers laten controleren en kalibreren.

Stationaire gasdetectie systemen

Middels stationaire gasdetectie kan permanent de werkomgeving bewaakt worden op mogelijke risico’s als gevolg van gasblootstelling. Voor meer dan 500 verschillende gassen en dampen kunnen wij een oplossing bieden. Een stationair systeem kan bestaan uit één of meerdere gasdetectie transmitters met eventueel één of meerdere controllers. Controllers zijn leverbaar in wandmontage, DIN rail montage of 19”rack montage modellen.

 

Voor stationaire opstellingen voor gasdetectie en gasanalyse verwijzen wij u graag naar de volgende pagina’s: https://www.ravebo.nl/producten/stationaire-gasdetectie en https://www.analysers.nl/stationaire-gasdetectiesystemen